Rondreis Oostenrijk & Hongarije Deel 3

Alweer op de helft van de vakantie, de tijd gaat altijd veel te snel. Bijna in elke vakantie pakken we wel een hoofdstad mee. In dit geval gingen we een paar dagen naar Boedapest. Boedapest vind ik een onwijs leuke en mooie stad. Hoe de oude gebouwen elkaar verbinden, hoeveel leuke dingen je er kan doen en leuke winkelstraten. Van het treffen was het maar 140  kilometer rijden. Creatieve route was het dan ook wel, dwars door de drukke stad reden we richting de camping. Ik moet zeggen dat ik daar even aan moest wennen, het verkeer was een chaos. In het rustige Zeeland hebben we daar niet zo veel last van! We hadden een camping gevonden net buiten de rand van de stad. Met het openbaar vervoer konden we zo naar het centrum. Het was een prima stadscamping. Het was nog lekker vroeg in de ochtend waardoor we nog veel aan onze dag hadden. Lekker vlot de tent opgezet zodat we daarna  een hapje konden eten en Boedapest al konden verkennen. Naast de camping zat een soort universiteit waar campinggasten in de kantine een hapje konden eten. Super grappig. Het koste daarom ook echt geen reet. Voor € 5,00 hadden we een flink bord met avond eten en drinken erbij. Ons eerste gerecht was typisch Hongaars eten ( ik weet niet meer hoe het heet). Met de buikjes vol gingen we met de trein naar een metro station. Vanaf daar gingen we door met de metro naar de stad. Midden in het centrum stapte we uit. 

Mijn ouders waren nog nooit in Boedapest geweest. We hadden Hop On- Hop Off bus kaartjes gekocht. Via deze bus zouden we de eerste indruk opvangen van de stad. Ze hadden allemaal verschillende routes, waarvan we vandaag besloten hadden de gele te doen. Dat rondje duurde ongeveer 80 minuten.  Na het rondje zijn we nog stukjes wezen lopen, beetje winkeltjes kijken. S avonds hebben we een rondvaart gedaan op de Donau. Onwijs mooi hoe de zon onderging, de mooie oude gebouwen verlicht werden. Zo sprookjesachtig, LOVE IT!

Na de zonsondergang en de rondvaart gingen we terug richting de camping, wel even gestopt bij de Starbucks, nomnomnom. 

De volgende dag was een zeer actieve dag. Zo veel gedaan en gezien. We begonnen onze dag met een ontbijtje bij de Universiteit. Richting het centrum zijn we gestopt bij twee winkelcentra’s. Even daar een blik werpen. Daarna vervolgde we onze route weer richting de binnenstad. Waar we maar weer is startte met Starbucks. De rode route van de Hop on- Hop off bus zouden we doen vandaag, deze is langer en wat uitgebreider. Bovenaan bij de Citadel zijn we uitgestapt. Wat een uitzicht daarboven. Uitzicht over heel Boedapest. Te voet zijn we verder gegaan, helemaal naar bedenen met allemaal trappen en afdalingen. Natuurlijk kwamen we daar ook weer prachtige uitzichten tegen. Na het halen van een heerlijke Praagse rol ( bladerdeeg met ijs en suiker) pakte we de tram richting het Parlement. Hierna was het wel genoeg geweest en gingen we terug naar de camping om bij te komen van deze mooie en actieve dag.

Deze dag zouden we rustiger aan doen. We zouden eindelijk gaan zwemmen in een echt badhuis. Boedapest staat bekend om zijn mooie badhuizen. We zouden eerst nog naar de Markthal gaan, wat vooral mijn vader zijn favoriete spot werd. Na de geur van miljoenen worsten en pepers zouden we naar het bekendste badhuis gaan, tja we waren niet de enige en de wachttijd was bizar lang. Gelukkig had mijn vader een ander badhuis gevonden. Met goede moed gingen we richting dat badhuis en gelukkig konden we daar zo naar binnen! Ik was heel enthousiast kan ik je wel vertellen. Zwemmen vind ik heerlijk. En wat een mooi badhuis. Verschillende zwembaden en allemaal nog in prachtige oude style. Helaas sloten we de dag af bij een vreselijk vies grillhouse. We zijn hierna nog maar een ijsje wezen halen om de smaak weg te halen en toch Boedapest goed af te sluiten. Wat een mooie dagen waren dit.

Dag 12 en de terugweg richting Nederland stond op de planning. Vanaf Boedapest was het zo’n 1.400 kilometer rijden naar thuis. We hadden nog 4 dagen vakantie en besloten het op te splitsen. Onderweg zouden we wel kijken waar we stopte.  De eerste keer hebben we 586 kilometer gereden. Het rijden ging best goed en ik begon wel gewend te raken aan de lange stukken rijden. Het was erg fris onderweg. De eerste keer die vakantie dat we een trui onder de motorjas gedragen hebben. We vonden een camping in Eginger ( Duistland). Onder het genot van een curryworst en een grote radler bespraken we dat we richting Koblenz zouden rijden. Morgen zouden we 500 kilometer rijden en daarna was het nog maar een stukje naar huis. Na het eten en drinken zijn we eigenlijk al vroeg gaan slapen. Het was zo koud deze nacht! 

De een na laatste route van de vakantie richting Koblenz, en wat voor een rit. Regen, kou, drukte, files en dan nog als een verzopen kat voor volle campings staan. Gelukkig hadden we na twee pogingen een camping die nog een plekje voor ons had. Een paar jaar geleden stonden we ook op die camping. Hier zouden we 3 nachtjes verblijven. 

Dag 14 was alweer aangebroken. Het was een regenachtige dag en we besloten verschillende motorzaken af te gaan. S avonds zouden we voor het eerst deze vakantie bij de tent eten.

De laatste dag van de vakantie was het weer gelukkig wat beter en zijn we nog wezen wandelen in Koblenz. We startte deze dag met een ontbijtje bij een bakkertje. Wat winkeltjes bezocht, ijsje gegeten, een heerlijke grote Mojito gedronken en de dag afgesloten met een diner bij het restaurant van de Globus. De vakantie zat er dan ook echt op. Nog een theetje drinken bij de tent en samen terugblikken op de vakantie.

De laatste 350 kilometer! We waren bijna terug thuis. Ik was best wel opgeladen van adrenaline. De terug weg vloog daarom ook voorbij. 4000 kilometer verder waren we dan ook veilig en heel weer thuis. Ik was trots op mezelf! En blij dat mijn billen de komende dagen even niet op de motor zaten.

Deze reis was een hele ervaring en behoorlijk zwaar maar meer dan de moeite waard.
Van mega hitte, tot overstekende rivieren, tot rijden door de sneeuw,  voor het eerst haarspeldbochten rijden, onwijs mooie uitzichten en geweldige wegen waren allemaal aanwezig in deze fantastische reis. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Bart Philippus
3 jaar geleden

Laten we hopen dat het in de toekomst allemaal weer kan.
Maar dit nemen ze niet meer van je af Jellie