Rondreis Oostenrijk & Hongarije Deel 3

Alweer op de helft van de vakantie, de tijd gaat altijd veel te snel. Bijna in elke vakantie pakken we wel een hoofdstad mee. In dit geval gingen we een paar dagen naar Boedapest. Boedapest vind ik een onwijs leuke en mooie stad. Hoe de oude gebouwen elkaar verbinden, hoeveel leuke dingen je er kan doen en leuke winkelstraten. Van het treffen was het maar 140  kilometer rijden. Creatieve route was het dan ook wel, dwars door de drukke stad reden we richting de camping. Ik moet zeggen dat ik daar even aan moest wennen, het verkeer was een chaos. In het rustige Zeeland hebben we daar niet zo veel last van! We hadden een camping gevonden net buiten de rand van de stad. Met het openbaar vervoer konden we zo naar het centrum. Het was een prima stadscamping. Het was nog lekker vroeg in de ochtend waardoor we nog veel aan onze dag hadden. Lekker vlot de tent opgezet zodat we daarna  een hapje konden eten en Boedapest al konden verkennen. Naast de camping zat een soort universiteit waar campinggasten in de kantine een hapje konden eten. Super grappig. Het koste daarom ook echt geen reet. Voor € 5,00 hadden we een flink bord met avond eten en drinken erbij. Ons eerste gerecht was typisch Hongaars eten ( ik weet niet meer hoe het heet). Met de buikjes vol gingen we met de trein naar een metro station. Vanaf daar gingen we door met de metro naar de stad. Midden in het centrum stapte we uit. 

Lees meer »

Rondreis Oostenrijk & Hongarije Deel 1

Op 29 juni 2019 was het zo ver. Ik ging voor het eerst zelf rijdend op motorvakantie. Onze reis ging naar Hongarije via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Best een heftige rit al zeg ik het zelf. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Als meid van 20 jaar 4000 km rijden in twee weken op haar CBR bepakt en bezakt. Ik was apetrots en zwaar vermoeid.

Lees meer »

Monster & Brutus

Het is maar een vreemde tijd. Het Coronavirus ( COVID-19) is de wereld binnengeslopen. Zeeland is nog nooit zo stil geweest. Wat je hoort? Gebrom van motoren. Het is paasweekend en een graad of twintig. Niet verkeerd voor het tweede weekend van april.

Lees meer »