Circuit van Spa-Francorchamps

In mei 2019 was ik met mijn ouders en zus  in België op het Goldwing treffen. Hierbij kamperen met allemaal internationale Goldwing rijders. Vanuit de Belgische Goldwingclub kregen we de kans om een kleine droom waar te maken. We mochten rijden op het circuit van Spa-Francorchamps. Wat een geweldig circuit is dat! Een droom voor vele motorrijders.

 

Vanaf het treffenterein in Worikken reden met een tourrit richting het circuit. Het was ongeveer 26 kilometer. Aangekomen bij het circuit moesten nog een poosje wachten tot de motorgroep compleet was. Na een tijdje was iedereen klaar en  mochten we het circuit op rijden tot de start/finish lijn. Hier werden de regels uitgelegd door de organisator " niet harder dan 40 km/h ".

 

We mochten van start gaan, het was de bedoeling dat we drie rondes op het circuit van Spa- Francorchamps. Ronde één verliep rustig zoals het moest. Tja, daarna ging het eigenlijk al een beetje mis. 

Na het circuit verkent te hebben op ronde één was het tijd om de regels te negeren.

Ik keek mijn vader aan en hij gaf een knik. En ja hoor, daar gingen we vol gas. De adrenaline raasde door mijn hele lichaam! Dit was de eerste keer dat ik op het circuit reed. Wat gaaf om zo vol gas door de bochten heen te scheuren. Zonder dat ik het door had gingen de knieën steeds dichter bij de grond in de bochten. De één na de ander vlogen we voorbij. 

Mijn moeder die op dat moment achterop zat bij mijn vader kon zich minder goed vermaken.  Dit waren niet de rondjes van 40 km/h waar ze zich op ingesteld had. Fotootjes maken, dat zat er niet zo in.  

Na de derde ronde moesten het circuit verlaten via de pitstraat naar de parkeerplaats waar iedereen zich weer verzamelde. Mijn vader was onder de indruk van hoe ik durfde te rijden over het circuit. De adrenaline gierde nog steeds door mijn lichaam en ik stond te trillen op mijn benen. 

Hoe dat voelde? Als een dansende Teletubbie.

We kregen de gelegenheid om rond te lopen in de paddock en de pitboxen. Bij het restaurant in de paddock kregen we een hapje en een drankje. Hierna zijn we met een klein groepje terug gereden naar het treffen terrein. 's Avonds zouden we uit eten gaan bij een Ierse pub.
Als afsluiting van een ontzettend mooie dag. Zeker één voor in de boeken.  


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Liesbeth
3 jaar geleden

Dansende Teletubbie... ik zie je zo voor me.😂 Leuke verhalen, Jeliet. Ik ga met je mee op reis.(in gedachte) Dit was een heel bijzondere, gave dag.