A2 rijbewijs

2018  was het jaar dat ik weer voor mijn nieuwe rijbewijs op mocht.  Eigenlijk moest ik nog een half jaar wachten tot ik mocht afrijden voor mijn A2 rijbewijs, maar daar had ik geen geduld meer voor. Ik besloot om mijn bijzondere verrichtingen en mijn wegexamen overnieuw te doen. Normaal gezien hoef je alleen je wegexamen overnieuw te doen.  In het begin vond ik het best spannend, de motor was toch wel een stukje zwaarder. Het gas had ik niet zo'n problemen mee, dat lukte me wel. Gelukkig behaalde ik mijn A2 rijbewijs ook vlekkeloos. 

Lees meer »

A1 rijbewijs

Zoals jullie al gelezen hebben, heb ik mijn rijbewijs in stappen gedaan. Veel mensen vinden het A1 rijbewijs maar bullshit. Soms vind ik dat ook maar ik heb er nooit spijt van  gehad om te beginnen met A1. Je bent achttien jaar, in verhouding nog een jong meisje. Een lichte motor rijden vond ik wel een fijn idee. Mijn eerste les was wel vet hoor! Stiekem viel het nog wel tegen. Opgegroeid tussen de motoren maar niet weten welke kant je gas zit en welke kant je remmen/koppeling, lekker snugger.  Maar na de eerste twee/drie lessen kreeg ik wel de feeling.

Lees meer »

Circuit van Spa-Francorchamps

In mei 2019 was ik met mijn ouders en zus  in België op het Goldwing treffen. Hierbij kamperen met allemaal internationale Goldwing rijders. Vanuit de Belgische Goldwingclub kregen we de kans om een kleine droom waar te maken. We mochten rijden op het circuit van Spa-Francorchamps. Wat een geweldig circuit is dat! Een droom voor vele motorrijders.

Lees meer »