Gitana

Gepubliceerd op 15 mei 2020 om 19:06

Me zusje vroeg of ik een gastblog wilde schrijven. Natuurlijk kan ik daar geen nee op zeggen. Wel stel ik graag altijd zulk soort dingen uit, maar beter laat dan nooit.

Ik zal me even voorstellen, Gitana, 25 jaar oud, juf in opleiding en in het bezit van een Yamaha Fazer 600, die ik ook wel monsterje noem. Niet dat het echt een monster van een motor is, maar omdat ik graag monster energy drink 😅. Tja je moet iets verzinnen toch?!  Iedereen in het gezin geeft een naam voor de motor dus dan kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Sinds ik een jaartje of 5/6 was, zit ik al bij me pa achterop. Later wisselde ik met Jelita af in het zijspan, zo kregen we geen ruzie. Vroeger konden we nooit met, maar zeker ook nooit zonder elkaar. Ik hou ontzettend veel van me zusje (jajaja pak maar een teiltje om te kwijlen 😝)

Jelita en ik hebben altijd veel met elkaar opgetrokken, vooral tijdens weekenden weg en vakanties. Samen gingen we op strooptocht en avontuur.

Nu gaan we ook samen graag weg op avontuur. Ieder jaar doen we een zussen dag of weekend, maar we zijn ook vaak samen op de motor te vinden.

Sinds 2013 heb ik mijn rijbewijs. Wat ik heb ik de wereld bij elkaar gevloekt dat jaar. Het zit namelijk zo: ik ben toen 3 januari 18 jaar geworden. Echter ging de regel van het 'nieuwe' rijbewijs op 19 januari in. Al eerder was ik bezig met rijlessen. Op mijn verjaardag toen mijn theorie gehaald in Amsterdam en in 1 keer geslaagd. 10 januari ben ik geslaagd voor mijn AVB, in Zwolle. Op 17 januari stond AVD op de planning. De hele winter was het redelijk droog weer. Het heeft die winter (in mijn beleving) 2 dagen gesneeuwd. Natuurlijk op de dag dat ik examen zou doen en mijn motor rijbewijs volgens de oude richtlijnen zou halen, 

sneeuwde het. De examens ging niet door. Toen heb ik een paar maanden moeten wachten met rijlessen, aangezien mijn rijinstructeur nog geen 125cc motor had. Maar ach, ik had er eigenlijk al vrij weinig zin meer in. Toen toch maar mijn a1 gehaald. Ik heb toen 1 keer op een Suzuki 125 gereden. Die kon niet harder dan 100 en heb ik snel aan de kant gezet. Na wat speurwerk had ik een leuk moortje gevonden. Samen met mijn oom en opa zijn we naar België gereden en hebben we een Honda cbr125 gekocht. Achteraf een hele goede aankoop. Wat heb ik een plezier gehad met dat dingetje.

Na 2 jaar had ik mijn a2 gehaald. Toen heb ik een suzukie gs500 gereden. Ik kon daar niet heel goed mee overweg. Ook had ik het heel druk met school en werken. De motor was niet vaak uit de garage gekomen.

Weer 2 jaar later mijn A gehaald. Toen stond daar mijn droom motor, want die had ik al een paar jaar staan. Namelijk een honda cbr 600f sport. Na een paar keer op gereden deze toch maar aan de kant gezet. Ik heb toen een jaar een Honda Goldwing 1200 gereden. 

Leuke motor, comfortabel maar dood eng in de bochten. Tja wat doe je dan? Maar eens kijken op internet voor een andere motor. Na wat speurwerk was ik wel gecharmeerd van een yamaha fazer. Toevallig stond er eentje in Goes. Kijken kan geen kwaad toch? Maar daar stond ie en woooow, ik was meteen verkocht. Stukje gaan rijden en toen gekocht van een vrouwtje wat er niet meer op reed. De motor heb ik in september gekocht en nu al heel veel op gereden.

Ik voel me steeds meer op mijn gemak op de motor. Ik vind het leuk om hem eventjes snel te pakken en een klein stukje alleen te rijden, maar ook met andere mensen rijden vind ik ook heel erg leuk, zoals samen met Jeltia en me mama.

Ik hoop nog vaak samen te kunnen rijden met jelita. Op de planning staat ook een weekendje met de motor weg. Dat gaan we zeker doen!

Veel liefs,

Gitana


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Johan
3 jaar geleden

Zo dat is wel een mooi verhaal dat je heb geschreven en jou kennende ga je ook nog heel veel plezier met je zus samen op de motoren nog vele kilometers maken geniet er maar van en hou het rubber aan de onderkant
Groetjes van ons uit sevenhilss