Mannenweekend Assen

Wat heb ik zin in dit weekend! Het jaarlijkse uitje van papa en mij staat weer op de planning. Wederom gaan we dit jaar geen dag maar een heel weekend. En we hebben ons gezelschap uitgebreid met 2 personen. Tim een goede vriend van mij en Peter een goede vriend van papa gaan gezellig met ons mee! Voor Tim wordt dit de eerste keer de World Superbike in Assen.

Het is vrijdag 22 april als ik s ochtends om 8 uur al op het punt sta te vertrekken naar Goes. In Goes verzamelen we bij mijn vader thuis waar Tim ook heen komt. Vanaf daar rijden we samen richting Assen.  Als ik in Goes aan kom krijg ik een appje van Tim " Rijd maar door, ik heb pech”. Shit, ik bel gelijk Tim op. Nou ja papa want ik weet toch niet wat er zou kunnen zijn. Papa begint te lachen. “ Tim is onderweg, zijn noodstopknopje stond aan” HAHAHA, ik weet dat je nu lacht, maar zeg is eerlijk, jij hebt dat ook al een keertje gemaakt niet waar?

Iets later zijn we compleet en vertrekken met een zacht zonnetje richting Assen. De reis verloopt soepel ondanks dat mn billen en rug toch wel een beetje zeer begonnen te doen. Eerlijk zegt was ik me heel de weg aan het afvragen hoe ik ooit naar Hongarije ben gereden met nog veel meer spullen. Nu strijd ik al bij 300 km. Bij Nunspeet stoppen we even voor een goede bak koffie en wat te eten. Voor we het weten staan we ingepakt tussen andere motoren. Van koffie wordt iedereen altijd blij, voornamelijk Tim en ik dus na de koffie zijn we weer helemaal ready to go! We rijden niet in één keer door naar Assen maar maken enkele tussenstops. We gaan eerst even langs Ten Kate Motoren. Even koekeloeren. Op het gemakje doen we onze ronden en rijden we daarna door naar een motorzaakje in Friesland. Vanaf Friesland pakken we onze route binnendoor op naar Amen. We verblijven op dezelfde boerencamping als vorig jaar. 

Bij aankomst op de camping is de eigenaar weer mega enthousiast en hij was blij mij te zien op mijn eigen motor. Tja, ik ook zeer zeker! We pakken de spullen uit en zitten daarna even te genieten van het zonnetje. We krijgen bericht dat Peter die vanaf Utrecht onderweg is naar ons en spreken af elkaar te ontmoeten in een eetcafe waar we deze avond zullen gaan eten. Zodoende vertrekken wij iets later daarheen. Na eventjes gewacht te hebben wij we compleet dit weekend. Gezellig is heb er helemaal zin in. Ik geniet van een heerlijke pannenkoek en de mannen eten een goed bord vlees weg. En daarna het lekkerste, softijs met discodip, nonnomnom. Het gesprekstof zit wel goed met knabbel en babbel ( Peter en papa). Na het eten vertrekken we terug naar de camping. Niet heel veel later gaan we lekker naar bed, ik ben gesloopt. 

 

De volgende ochtend worden we al vroeg wakker. Vooral papa. Die heeft er helemaal zin in dat merk je aan alles. Hij staat nog net niet te dansen in de woonkamer hahaha. Kopje koffie naar binnen, tenminste als ik deze niet over mezelf had laten vallen.... Om half 9 vertrekken we naar het circuit. Tim en ik stappen achterop bij Peter en papa, kunnen we biertje(s) drinken ;). De ochtend zon is al aanwezig maar de harde wind ook. We gaan als eerste een kijkje nemen in het paddock, nu is het nog rustig. We struinen daar wat rond en er is genoeg te zien. Eerlijk gezegd heb ik heel veel zin in koffie en eten. Wanneer niet wou je zeggen.. We lopen op het gemakje richting de Geert Timmer bocht waar we ons op de tribune settelen. We bekijken de races. Heerlijk dat lawaai wat er uit die motoren komt, ze zouden daar een podcast over moeten maken “Lekkere motorslaap muziek”.  We lopen tussendoor de races en beetje heen weer, kletsen wat af en genieten van de races. Wat een sensatie weer!

Om kwart over 4 kijken we de laatste race van de zijspannen. Na de race gaan we op het gemakje richting Assen waar we uiteten gaan bij de Indiër. Het is weer lachen, gieren, en brullen onder het genot van heerlijk eten. De hele tafel staat vol met gerechtjes. Na het ijsje zijn we helemaal op. Iedereen begint rozig te worden en je ziet iedereen indutten. We gaan lekker terug naar de camping. Douche en lekker ons bedje in.

Zondagmorgen is het eigenlijk hetzelfde verhaal als zaterdag alleen rijden Tim en ik wel op onze eigen motoren. Als we op het circuit aankomen is het al drukker dan gisteren. We droppen al onze spullen af bij de garderobe. We halen een bak koffie en gaan weer terug zitten in de Geert Timmer bocht. De superpole gaat bijna beginnen en dat is te merken. De tribune zit gewoon vol! ik denk oprecht dat er nog 5 stoeltjes over de gehele tribune vrij waren. Je voelt de enthousiasme van iedereen , gezellig gevoel vind ik dat altijd. Tja, we hebben niet heel veel andere keus dan nu te blijven zitten tussen de races want anders is ons plekje weg. Na twee races gaan we ons toch even verzitten. Het is zo koud in die harde wind. We gaan richting Strubben tribune, even ontdooien. We kijken hier naar de supersport 300 race maar voor de Superbike gaan we toch terug richting de hoofdtribune.  Na deze race gaan we terug rijden richting huis. We hebben namelijk nog een goed stuk te gaan. 

We halen onze spullen op en laden onze motoren weer op. Ik heb het geluk dat papa mijn spullen op en in zijn motor wilt doen. Dan heb ik geen spullen op mijn motor en heb ik minder last van de harde wind. In Nunspeet spreken we af met z’n vieren nog iets te eten. Daarna rijd Peter terug naar Utrecht en wij door richting Zeeland. De terugreis verloopt super relaxt. Voor mijn gevoel vliegen we naar huis. Ik rijd samen met papa nog door naar Goes. even kusje halen bij mama en de spullen even overladen. Om half 10 s'avonds ben ik thuis na een onwijs gezellig en mooi weekend! 

 

Bedankt mannen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.