De laatste stap!

Here we go! Laten we het jaar maar goed beginnen. De laatste stap van mijn motorrijbewijs gaan we dan nu maar toch echt halen. In januari appte ik mijn vertrouwde instructeur Erwin of we snel aan de slag konden gaan.

Op dinsdag 22 februari heb ik mijn eerste twee rijlessen. Wat een prachtig weer is het vandaag, maar niet heus. Het regent, regent en nog meer regen maar dat moet de pret niet drukken. Regenkleding mee en gaan! Aangekomen in Goes waar mijn rijschool zich bevindt gaan we van start. We starten eerst met een uurtje op het terrein om even wat oefeningetjes te doen en het gevoel te krijgen met de motor. Want ja dat is toch even wat anders dan Brutus. Ik focus mij vooral op snelle slalom, uitwijkoefening, uit parkeervak wegrijden, achtjes draaien, halve draai en stapvoets rijden, tja dat is bijna alles haha. Het gaat best lekker. En zal ik je dan nog is iets grappigs vertellen? Ik ben om gevallen. Ik wilde wegrijden uit een parkeervak maar een mede rijder wilde achter of voorlangs gaan maar reageerde te laat. Ik stopte, zette mijn voet op de grond, de motor ging klein beetje naar rechts en boef daar lag ik. Heel zachtjes neer gelegd. Misschien is het verschil tussen mijn motor en vol vermogen toch iets meer dan ik verwacht had, wat was dat ding zwaar!

Na een uurtje terrein gingen we de weg op. Ik voorop en achter mij een mede lesser. Het was volgens mij best een prima rondje. Al vind ik het toch allemaal een beetje gek. Feitelijk word ik gewoon getoetst op of ik al vier jaar goed rij. Maar goed nog één stap en dan zijn we rond.

We rijden heerlijk door de regen en ik hoor telkens door mijn oortje “Jelita, afstand houden” “Jelita, afstand houden”. Mijn gedachten gaan alleen maar “ ik heb toch afstand? “. Afstand stand houden is nou niet mijn allerbeste vak.  Daarna rijden we snelweg op. Gas open en gaan, oh nee laten we maar netjes de snelheid houden. En dan hoor je dat ik nu wel harder had mogen rijden. Hahahaha.Grappig. 

 

Vandaag ga ik maar is een poging doen om mijn vol rijbewijs te halen. Het is dinsdag 1 maart en ik stap om 6:50 uur de auto in richting Goes. Wat vroeg. We starten om 7:30 uur met opwarmen. Erwin legt mij en een andere rijder nog uit waar we allemaal nog op moeten letten, de bandjes, vloeistoffen etc. Hierna gaan we de weg op. Lekker rijden en alles verloopt wel prima. Ik moet voorop rijden. We rijden door Goes als Erwin en de andere rijder best ver achter mij zitten. Ik hoor door mijn oortje dat ik richting de Gamma moet rijden, prima doen we dat. Ineens hoor ik iets later “ Ga maar richting Goese Meer”. Goese meer dacht ik? Dat is een enthousiaste uitleg aangezien dat niet echt snel in de buurt is maar goed, ik ga netjes richting Goese Meer. Het duurt maar en duurt maar voor ik Erwin zie. Door mijn oortje klinkt een hoop gekraak “ Jelita,hoor je me? “ . Dat is leuk dacht ik, ik hoor jou maar jij mij niet…. Ik sta te wachten maar het duurt maar. In eens hoor ik Erwin tegen de andere rijder zeggen “Stoplichten rechts af “. Hmmmm denk ik, hier zijn geen stoplichten. Ik ben omgekeerd en terug gereden richting stoplichten. Toen hoorde ik ineens “Jelita, we staan bij de Oranjeboom”. Hoppa ik weet waar je staat. Toen ik ze zag staan moesten we wel een beetje lachen. Overkomt mij weer, waarom zou niemand dit verbazen? 

We rijden ons rondje verder en na een goed uur rijden we terug naar de rijschool om even op te warmen en ons klaar te maken. Wat had ik het een partij koud. We gaan met 4 rijders ons klaarmaken om naar het Cbr te gaan. Zitten we dan nog 45 minuten wachten. En wat duurt dat lang vreselijk. Stiekem ben ik ook gewoon zenuwachtig. Ik zou me echt een hele grote loser vinden als ik zou zakken. Dat kan toch bijna niet? Maar goed, we gaan gewoon een lekker rondje rijden zoals altijd alleen dan nu met miezer en 6 graden. Eindelijk zijn wij en jammer genoeg had ik net niet de examinator die ik voor mijn A1, A2 en autorijbewijs heb gehad. Hij herkende me nog wel! De examinator die ik nu had was een hele gezellige man. Goed gevoel bij en dat betekent maar. Ik moest van Goes naar Heinkenszand rijden en vanuit daar binnendoor terug richting Goes. Voor mijn gevoel ging alles wel lekker. Bij het Cbr bleek ik dan ook geslaagd te zijn, JOEPPIE! De laatste stap is voldaan.

En weet je wat ik hierna heb gedaan? Als een gek naar opa gereden om daar lekker voor de warme kachel op te warmen! 

Nu heb ik dit volvermogen in bezit heb, denk je dat ik Brutus ga inruilen voor Brutus 2.0?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.