De Tourbuffels

In 2013 werden mijn ouders, zus en ik uitgenodigd voor een interview voor het motormagazine GRIP. Hartsikke leuk! Ze waren opzoek naar een familie die op de motor Europa ontdekte. Aangezien wij al vele delen van Europa bezocht hebben en er nog meer op de planning stonden waren wij uitgekozen. We moesten naar een locatie toerijden waar de foto's werden gemaakt en waar het interview afgelegd werd. Spannend wel natuurlijk. Onderweg naar de locatie kregen we nog regen en wat file. Ging al het poetswerk. Bij aankomst snel alles nog droog en schoon gemaakt want een vieze motor op de foto is natuurlijk niet heel representatief. 

 

In deze blog schrijf ik het interview over zodat iedereen het nog eens of voor het eerst kan lezen!

 

HEEL EUROPA DOOR!

"MOTORFAMILIE  EN HUN LIEFDE VOOR DE GOLDWING"

Wat doe je als je allebei van motorrijden houdt en je krijgt twee gezonde dochters Dan neem je de meiden gewoon mee! Bart en Anita uit de provincie  Zeeland maken met hun 6 cilinder Honda Goldwings van elke toerrit een gezinsuitje. De vader Bart solo, moeder Anita met het zijspan en dochters Gitana en Jelita achterop of in het bakkie.

 

WAT MAAKT JULLIE MOTOREN BIJZONDER?

Bart : "Anita´s zijspan is een 1500cc en mijn solo Goldwing 1800cc allebei 6 cilininder boxers, met een achteruit via de startmotor. Er zitten veel extra chroomaccenten op, zelfbouwspoilers, radio/cassette en radio/cd speler, intercom, een trekhaak etc. Met mijn achtergrond is boten en scheepsmotoren doe ik alle techniek zelf."

 

EERSTE LIEFDE OF OVERGESTAPT?

Anita: " Hiervoor reden we diverse solomotoren vooral Suzuki´s en Honda´s. Met de kinderen erbij kozen we bewust voor een Goldwing, omdat dat een echte toernbuffel is. Een zijspan rijden is leuk en praktisch."
Bart: " En de solo Goldwing is lichtvoetiger dan je met zijn gewicht zou verwachten."

DRAGEN JULLIE EEN SPECIALE OUTFIT?

Bart: " Wij hebben een zomer,- winter en extreem winterpak. Met de Goldwing belettering. De meiden dragen universele kleding. Anita heeft een jethelm, solo en achterop dragen we voor de veiligheid altijd een integraal. Jelita: " Ik een roze, want je moet kunnen zien dat ik een meisje ben."

 

WAAROM GOLDWING?

Bart: " Voor het echte familiegevoel. Met de aanhanger nemen we zelfs een koelkast en een oventje mee. Zitten we ´s morgens aan heerlijke, versgebakken broodjes. Maar vooral voor ontspannen toeren natuurlijk, al geef ik mijn solo-Goldwing soms ook flink sporen."

 

FAVORIETE TOERBESTEMMING?

Anita: " Op enkele landen na hebben we heel Europa al doorkruist. Ieder land heeft zijn eigen charme."

Bart: " Als regiocommisaris van de Goldwing Club Nederland organiseer ik regelmatig toerritten en clubweekends. Goldwing rijden staat ook voor clubleven."

 

MOTORGEZIN

Motorrijden is de zusjes met de paplepel ingegeven. Gitana (18) zit al vanaf haar vijfde bij Bart (48) achterop, destijds een Honda CBR1000. Jelita (14)  ging als eenjarige al in de Maxi-cosi mee in het zijspan bij Anita (42). Samen met de verkering van de meiden, Thomas (18 ) en Robbin (16), toert de familie nu regelmatig met zijn zessen rond. Nadat Gitana´s afrijden in februari door de sneeuw werd afgelast, mocht ze het in mei alsnog proberen. Haar droom Een Honda CBR. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.