Gaia on the Road

Al jaren gingen wij met ons gezin naar motortreffens en verschillende campings. Maar velen weten niet dat wij thuis nog een hondje hebben. Gaia is sinds 2008 bij ons en is een Alaska Malamute.  Een hond vergt natuurlijk veel tijd en energie op om te voeden, ons gezien waren wij naturlijk heel veel in de weekende weg, maar hoe deden we dat met haar? Nou ze ging vol enthousiasme mee!

 

Mijn moeder heeft altijd zijspan gereden tot 2 jaar geleden. Toen we Gaia kochten hadden we besloten dat ze wel zou moeten kunnen naar een motor weekend. Want elk weekend naar de oppas brengen doe je natuurlijk niet. 

Hoe leuk was het als ze gewoon met ons mee naar treffens ging? Mijn vader had bedacht om haar in het zijspan mee te nemen. We bekeken hoe dit voor haar comfortabel konden maken voor de  reis. Mijn vader had een speciale ketting gemaakt die we aan de vloer van het zijspan konden vastmaken en haar halsband. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ze uit enthousiasme uit het zijspan zou kunnen springen. Het voordeel van ons zijspan was dat we de raampjes aan beide kanten omhoog konden doen zodat ze genoeg frisse lucht kon halen. Als het echt warm was deden we de kap er gewoon af en zorgden we voor een handdoek op de leren bank dat het niet zo heet werd.

 

De eerste paar jaren zat mijn zus of ik bij haar in het zijspan. Ze vond het natuurlijk in het begin een beetje gek maar wende er al snel aan. 

Gaia wist altijd super goed wanneer we naar een treffen gingen. Mijn ouders gingen altijd de dinsdag of woensdagavond de motoren halen om deze in te pakken en te zorgen dat het klaar stond voor vertrek donderdag. Als mijn ouders aan het inpakken waren, liep er zo'n klein energiek hondje rond te joelen en te huppelen! De rest van de tijd tot we vertrokken was ze ongeduldig, zo veel zin om weg te gaan. Ik denk dat ze dat gedeelte van mij geleerd heeft, hihi.  Als onze wekker de volgende morgen ging stond mevrouw ons al op te wachten onderaan de trap. “Goedemorgen meissie, gaan we zo lekker kamperen he?” * gejoel gejoel* De eerste paar ritten ging ik met haar in het zijspan. We deden het raampje aan mijn moeders kant open, zodat er altijd frisse lucht binnen kwam en ze nog een beetje naar buiten kon kijken.  Ik maakte haar vast en liet haar zitten tussen mijn benen op de grond. De eerste paar minuten duurde het altijd even voor ze rustig ging liggen, ja daar had ze serieus de ruimte voor.

 

Uiteraard als we langer moeten rijden stopte we halverwege een keer. Sowieso toen ze klein was moest ze natuurlijk tussendoor even uitgelaten te worden. Gaia ging trouwens alleen mee in Nederland en België maar nooit verder weg, want dat vonden we toch wel te pittig worden voor haar en dan ging ze lekker een weekend naar opa en oma.

Het voordeel van een hond meenemen naar een motorweekend is dat je er amper voor hoeft te zorgen. Gaia is echt ontzettend lief en zal nog geen vliegje kwaad doen. Iedereen was wel een beetje fan van haar. Een paar wilde haar ook graag iedere keer een stukje uitlaten. 

Op een gegeven moment wilde ik haar uitlaten maar kon ik mijn eigen hond oprecht niet vinden. " Oh Jelita, je hond loopt in het bos hoor met een bekende!" Huh nog steeds weg? 

Het bleek dat Gaia al voor haar 8e ronde meegenomen was die middag. Iedereen kwam haar halen om een stukje mee te wandelen. Bij de motorclub kan dat zeer prima want iedereen kent iedereen.

 

Gaia sliep in de begin jaren altijd in haar Bench die we meenamen. De Bench stond uiteraard gewoon bij ons in de tent. Toen ze wat ouder werd hadden we alleen haar tapijtje meenemen waar ze op kon liggen. Soms kon ze s ochtends uit de tent komen als ze buiten mensen hoorde praten voor de tent. En dan ging ze alvast goeiemorgen zeggen. 

Aan het einde van het weekend was ze altijd helemaal op. Eenmaal thuis ging ze gelijk haar Bench in om lekker te slapen en bij te komen. De rest van de week had ze daar nog voor nodig hahaha. 

Nu is ze helaas oud geworden en zitten touritten of lange wandelingen er niet meer in. 🧡


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.