Rondreis Duitsland, Tjechië & Polen | Deel 1

We gaan terug naar het jaar 2015 waar onze zomervakantie begon. De reis die deze zomer op de planning stond had ik zelf bedacht en uitgestippeld. Samen met mijn ouders en uiteraard de motoren zouden we deze vakantie starten. Ik zat op dat moment op de hotelschool met als keuze front office/ reizen. Ik vond helemaal leuk om zelf reizen te bedenken, uitstippelen en uiteraard ook uit te voeren. Mijn vader gaf mij daarom dit jaar de keuze van de reis. Over één ding waren we het sowieso eens; een motortreffen moest er in voorkomen. 

De reis

Op zaterdag 4 juli vertrokken we met zijn drieën richting Praag. Maar omdat we in één keer naar Praag te ver vonden zouden we een tussenstop maken in Sommerach. Daar zat camping Katzenkopf, leuke camping!

Ik zou deze vakantie lekker achterop zitten bij mijn vader die op dat moment een Goldwing 1800 reed. Mijn moeder reed nog steeds haar Goldwing 1500 zijspan en omdat ik achterop zat gebruikte we het zijspan als aanhanger, dat kwam goed uit meer ruimte om te winkelen voor mij! Mijn vader had de aanhanger er achter zitten omdat we  deze vakantie een Karsten tent mee hadden, dit is een tent met lucht buizen die via een pomp opgepompt moeten worden, loei zware tent maar wel een fijne. 

Na ongeveer 600 kilometer kwamen we aan op de camping. Wat was het warm! bloedje heet maar gelukkig waren we er. De reis zelf was goed verlopen, we zouden zoals gewoonlijk vroeg in de ochtend vertrekken maar mijn vader en ik konden verre van slapen omdat het zo warm was. Ik was mijn bed uitgegaan en we besloten al te gaan vertrekken, hoe eerder hoe beter want uren in de volle zon rijden is geen pretje.  We maakte een paar tussenstops voor een lekkere bak koffie of een milkshake.  Dit gedeelte van de reis zouden we via de snelweg rijden en na de eerste overnachting op de camping zouden we alles binnendoor rijden. 

Na snel de tent opgezet te hebben was het tijd voor een groot glas Radler en een echte Duitse schnitzel! Daarna hebben we nog een rondje gelopen over de camping en het dorp. De avond was snel voorbij, de batterij was op en gingen vroeg slapen.

De tocht voor vandaag zou ongeveer 380 kilometer zijn. De vertrektijd stond ongeveer op 8.00 / 8.30 uur. We pakte hem binnendoor langs mooie wegen en bergroutes. Onderweg zouden we uiteraard ook een paar keer stoppen. We vonden dat het leukste om bij typisch buitenlandse restaurants of  cafés te stoppen. Het was weer een warme dag maar wel beter te doen dan gisteren.  We hadden in Praag een camping waarvan we al een keer eerder waren geweest. De verbinding met de binnenstad van Praag was erg goed en de camping lag in een dure wijk aangezien de huizen enorm waren.  S Middags rond uurtje of 15.00 uur kwamen we op de camping aan. Er stond letterlijk  een andere camper en dan stonden wij er. We pakte de tent weer uit, dit keer met luifels en een extra slaapcabine omdat we op deze camping meerdere nachten zouden verblijven. De motoren werden aan elkaar vast gemaakt en onze goede afdekhoezen werden over de motoren gedaan. Morgen zouden we de stad ingaan. Maar vandaag nog eerst even relaxen. Daarom besloten we naar de supermarkt te lopen aan het einde van de straat voor avond eten. 

Dit was alweer de derde dag en gingen vandaag Praag verkennen.  Ik vind het zo’n heerlijke stad! Al die mooie oude gebouwen en het goedkope telt natuurlijk ook mee. 

Kennen jullie van die Tredelník Chimney? Oh dat is toch zo lekker! In een eerdere blog kon je lezen hoeveel wij er van die gegeten hadden in Budapest maar hier is de plek waar we ze toch echt ontdekt hebben. Heerlijk gevuld met ijs of chocolade, nomnomnomnom. 

De vierde dag zouden we naar de dierentuin van Praag gaan. En deze staat ver bovenaan mijn favorietenlijst! Welke dierentuin heeft er nou een soort skilift om je te brengen van de ene kant van het park naar de andere kant? Dat was nodig omdat het park op een berg was. Prima locatie voor de berggeitjes! Echt zo mooi en goed onderhouden park, en groot dat het was. Daar hebben we met een grote lach rond gelopen. Als afsluiter van de dag aten we pizza bij de camping. Lache toch dat uiteten goedkoper is dan avondeten kopen in de supermarkt? 

De volgende dag zouden we nog keer terug gaan naar het centrum maar dan meer naar de Kathedraal. Maar toen we rond 12 uur eigenlijk een beetje uitgekeken waren besloten we terug te gaan naar de camping. Tijdens de terugweg had ik een soort winkelcentrum gevonden wat misschien wel leuk was om nog heen te gaan. Terug op de camping pakte we de motoren en reden we daar heen.

Donderdag 9 juli  zouden we vertrekken richting het internationale motorweekend van Tsjechië. 

De reis naar Kácov zou ongeveer 80 kilometer zijn en ook deze reden we binnendoor. Eerst door de chaos van Praag en hoe dichter we bij de volgende bestemming kwamen hoe rustiger op de weg en in de omgeving werd. Het was ook wel lekker dat we een keertje dichtbij zaten. Of dit nou echt een camping was hebben we grote vraagtekens bij maar er was een zwembad aanwezig! Over de douches wil ik het liever nog steeds niet hebben. Wat een ellende. Leek wel of er iemand vermoord was. Over bloedspatten. Ik douche wel over 4 dagen. Uiteindelijk hebben ze het volgens mij wel schoongemaakt maar vond wel prima. Ik ga wel zwemmen elke dag. Ondanks dat het weer toch wel iets minder werd. We waren zo ongeveer de eerste buitenlanders die aanwezig waren. Ik vind altijd zo leuk om dan bekende weer tegen te komen. Die middag verbleven we gewoon op de camping en keken hoe de rest van de Wingers binnen druppelde.

 

De volgende dag had ik een uitje gepland naar Kutna Horá. Dit is een bizarre plek maar gek genoeg heel mooi. De rust en de zon maakte het een heerlijk rustig dagje. Gewoon met zijn drieën gingen we op pad.  Het was ongeveer een half uurtje rijden dus een leuk toertochtje maakte we ervan.  Mocht je deze stad nog niet kennen, zet hem zeker op je bucket list. Dit dorp staat vol kathedralen maar er is één ding zeker speciaal aan dit dorp. Er is een kathedraal die gemaakt is uit mensen skeletten. Klinkt heel vies maar was echt wel heel vet om te zien. Vroeger waren er zo mega veel mensen overleden aan de pest dat een kunstenaar het idee om de skeletten te eren in plaats van op een hoop te gooien. En vulde zo de kathedraal. Wil je hier meer over lezen? Check de link! 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ossuarium_van_Sedlec

Daarna hebben we bij soort snackbar idee een schnitzel gegeten. Daarna gingen we verder het dorp in om de andere kathedralen te bekijken. Daarna gingen we weer terug naar het Treffen. 

Zaterdag hebben we niet zo veel uitgevoerd, we zouden lekker op het treffen blijven om gewoon een beetje te relaxen. Lekkere grote steak eten op het treffenterrein en bizarre motors bekijken. Morgen zouden we weer door trekken naar Brno. Dus na de prijsuitreiking s avonds nog even in de feesttent gezeten en toen lekker gaan slapen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.