Retourtje Mol

16 november 2017 de herfstvakantie is net afgelopen en ik zou vandaag met de motor naar school gaan. Ik zit in Bergen op Zoom op school en reis normaal op en neer met de trein, maar vandaag niet.

Mijn beste vriendin woonde op dit moment in Mol (België) voor haar stage, uiteraard kon mijn gezelligheid niet ontbreken in Mol. We waren normaal onafscheidelijk van elkaar maar helaas woonde ze tijdelijk niet meer om de hoek. Vandaar dat ik vandaag de motor zou pakken en vanuit school zou door rijden die kant op. Ik reed toen nog op mijn kleine rode CBR en had geen autorijbewijs.

Een dag van te voren zorgde ik dat de motor klaar stond voor vertrek in de achtertuin zodat ik ‘s ochtends niet eerst nog naar de garage hoefde te gaan. Gelukkig hoefde ik niet meer dan mijn rugtas mee te nemen op de motor.

Ik keek er een beetje tegenop om met de motor richting Bergen op Zoom te gaan via de snelweg. Mijn kleine rode CBR reed maar 100 km/h geen pretje dus om in de ochtendspits op drukke snelwegen te rijden. Het plan was om binnendoor te gaan, ik was vroeger van huis vertrokken zodat ik binnendoor kon rijden maar helaas deze padvinder verdwaalde onderweg. Toch maar over de snelweg dus :(

Net op tijd kwam ik aan op school. Een beetje ongemakkelijk wel omdat ik het gevoel had alsof mijn klasgenoten mij een uitslover vonden door met de motor naar school te komen.

Gelukkig wist niemand van mijn wereldse navigatie kunsten. Snel omgekleed en mijn spullen in het kantoor van een leraar van mij gedumpt. Deze leraar deelde dezelfde passie als mij motorrijden hier praten we dus ook regelmatig over. Over hoe ik ben opgegroeid tussen de motoren. 

Om 14:15 was ik klaar met school en kon de reis naar Mol beginnen. Het was ongeveer anderhalf uur rijden. Het eerste gedeelte ging over de snelweg en daarna binnendoor over kleine landweggetjes en bruggetjes.

 

Het weer werkte niet heel erg mee het was erg koud en onderweg nog enkele buien gehad. Gelukkig had ik deze keer oortjes in met navigatie geen zin om met dit weer te verdwalen. Ik was ondertussen al aardig bevroren en toen ik eenmaal was aangekomen moesten mijn  voeten ontdooid worden met de föhn.

Na een heerlijke avond vol eten en gelach konden we lekker gaan slapen. De volgende ochtend op het gemakje wakker worden en toen kon de terugreis naar Goes beginnen. Gelukkig werkte het weer nu wat meer mee het was nog steeds erg koud maar de zwoele roze lucht en het opkomende zonnetje maakte een hoop goed. Heerlijk rustig en geen files rondom Antwerpen, wat wil je nog meer? Eindelijk thuis aangekomen moest ik toch nog even ontdooien van de kou.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.