Brutus winterslaap

Het motorseizoen van 2020 loopt ten einde als de bladeren weer met 80 km/h om je oren vliegen en de regen ervoor zorgt dat je bijna de tuin uit kan zwemmen. Wat hebben we eigenlijk geluk mogen hebben dat het tot vorige week prachtig weer is geweest. De mooie nazomer stralen van de heerlijke zon zorgde ervoor dat we nog een paar heerlijke ritjes gereden hebben.  Toch is het tijd voor Brutus om de winterstalling in te gaan. 

Het is donderdagochtend als ik op de motor stap om hem terug naar de garage te brengen.
Waarschijnlijk het laatste ritje van dit jaar. Eigenlijk wilde ik het nog goed afsluiten om bij Arnemuiden nog wat foto’s te maken. Ik stapte op de motor en bedacht me, zo jij kan nog wel een poetsbeurt gebruiken. Goede reden om later een keer terug te gaan om hem schoon achter te laten. Ik stapte op de motor en vanaf het moment dat ik hem de snelweg opdraaide en de wind precies van een shit kant kwam, vond ik het wel gezegend en dacht ik rij wel gelijk door naar de garage. Wind is nog steeds mijn grootste vijand. Precies een jaar geleden heb ik een ongeluk gehad door wind. Maar uiteraard ging alles goed en waren we weer veilig bij de garage. 

Terugblik

2020 is een jaar dat sowieso niemand van deze wereld gaat vergeten. Hoe heel de wereld in lockdown ging tot de wereld die weer op probeert te krabbelen. Het was februari toen ik de motor kriebels weer kreeg maar wel met spanning. Het zou de eerste keer weer worden nadat ik gevallen was. Om mezelf wat meer moed toe te spreken sprak ik met mijn vertrouwde rijinstructeur af. Hij gaf me even dat zetje om weer volledig het vertrouwen te hebben. Gelukkig genoot ik weer als een jaar geleden. 

Eind maart kwamen de eerste zonnestralen tevoorschijn en stond ik weer te juichen om Brutus op te halen uit de stalling. Desondanks het zetje van de rijschool vond ik de eerste keer weer met Brutus spannend.  Mijn vader en ik besloten nieuwe banden te bestellen omdat ze ver versleten waren en misschien zouden de nieuwe banden wonderen doen. En woow, ja zeker dat ze dat deden. Het voelde als een vogel die voor het eerst vloog. Die zonnestralen op het asfalt, Brutus die glimt en ik die niet gelukkiger kon zijn.

We maakte de ene tourrit na de ander. De wegen waren uitgestorven. Geen mensen, geen auto’s, niks. Eigenlijk vond ik het best wel eng om te zien dat normaal de drukste periode van het jaar nu niemand op straat was. Op sommige dagen voelde het zelfs een beetje alsof er elk moment oorlog kon uitbreken en iedereen in onderdak zat. Maar nee Jelita was aan het genieten van de Zeeuwse wegen. Maar ik was niet alleen hoor. 

Zo ontmoeten ik de overbuurman die ook motor rijd en we paar keer een rondje gingen rijden, zo kwam ik oude vrienden tegen op de motor, zo leerde Gitana steeds meer controle te krijgen over haar Fazer en sta je versteld hoe mijn moeder  op haar Rebel ondertussen door de bochten gaat na al die jaren zijspan rijden. 

Helaas was het voor mijn vader een minder mooi jaar. Zijn prachtige reis ( uiteraard samen met mijn moeder ) naar Oekraïne ging niet door. Eind 2019 maakte hij een bedrijfsongeval mee waardoor zijn rug gebroken heeft. In begin van het jaar ging het nog best goed en zagen we vooruitgang, helaas is dat even omgekeerd en kan hij op dit moment ook niet motor rijden. Maar gelukkig zijn we optimistisch en krijgt hij nu goede medische zorg waardoor hij met een beetje geluk weer op de motor zit bij de eerste zonnestralen van 2021.

Ondanks dit een vreemd jaar was hebben we mooie tochtjes gemaakt. Beetje teleurgesteld ben ik wel omdat mijn reis naar Frankrijk niet door is gegaan. Net te laat voor de Coronacrisis weer terug kwam en de landen weer op rood reisadvies gingen. Achteraf gezien had ik een plan B moeten verzinnen en alsnog weg moeten gaan. Maar misschien is dat ook een mooi nieuw plan voor 2021. Meer tijd en inspiratie om dingen uit te stippelen. 

Ik ben onwijs benieuwd hoe 2021 zal zijn en wat voor moois dat jaar in petto heeft. Niet voor mij alleen maar zeer zeker ook voor de mensen om me heen. Zou Vriendjelief dan ook zijn rijbewijs hebben? Ik mag in ieder geval voor mijn volledig rijbewijs. Dus papa kijk maar uit want volgend  jaar kan ik op je Wing weg rijden ( theoretisch gezien dan). 

 

“Slaaplekker Brutus en tot snel weer”.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.