Van Barbiepop tot stoere chick

Een motoroutfit, tot een paar jaar geleden vond ik het echt een ramp. Wat voor pak zit nou lekker, is nog een beetje modieus en toch zeer goed beschermend?
Tegenwoordig zou ik oprecht niet meer op de motor durven te stappen zonder goede motor kleren. 

 

Toen ik een klein meisje was, was het altijd drama. Vroeger had je niet zulke mooie motorpakken voor kinderen. Vroeger had je mannen maat XS of je had mega duren kinder pakken. Vrouwen pakken had je ook wel maar die kosten toen echt een godsvermogen. Mijn eerste motorpak was echt groot, maar ja beter iets te groot dan niks. Mijn eerste echte helm was wit met een integraal ( best schattig als je de foto’s t terug bekijkt) . Mijn ouders hebben altijd gezegd zodra je achterop gaat moet je een helm hebben met integraal en terecht ook al dacht ik daar toen niet zo over. Ik wilde perse een helm zonder integraal, want dan kon ik ook koekjes eten in het zijspan. Een vriendinnetje van mij had z’n helm 

namelijk. En zij kon gewoon lekker koekjes eten terwijl ik het een soort van in mijn mond probeerde te proppen. In het zijspan hadden we ook altijd een helm op, officieel hoefde dat niet omdat we in de gordels zaten. Ondanks dat besloten mijn ouders gewoon een helm te dragen in het zijspan. 

Vanaf het moment dat we met onze voeten bij de stangen konden van mijn vaders zijn Goldwing mochten we achterop.We waren toen denk ik rond de 7 a 8 jaar. En dat betekende dat we een goed pak moesten hebben. We speurde motorbeurz en motorzaken af naar een prima pak. Gelukkig slaagde wij daar altijd wel in. 

Over algemeen kreeg ik de kleren door van Gitana, logisch want als Gitana er uitgegroeid was kon ik het aan. Ook dit vond ik meestal niet leuk. Ik wilde ook gewoon is een nieuw motorpak ( ik kwam absoluut niks te kort hoor). Ja vroeger kon ik nogal een moeilijk meisje zijn. 

 

Toen ik 13 jaar was zat ik helemaal in de roze kleuren. Ik moest en zou een roze motorhelm hebben. Ik had vroeger altijd kort haar waardoor ik altijd in de veronderstelling was dat mensen dachten dat ik een jongen was. Door mijn mat blauwe helm te veranderen in een roze helm kon ik laten zien dat ik een meisje was. Ik heb lang moeten zoeken naar een mooie en betaalbare helm. We hebben de hele motorbeurs afgezochten er waren oprecht wel twee roze helmen. De ene amper betaalbaar en de andere was echt een pareltje. Hij was nog wel duur maar toch de moeite waard. Mijn ouders besloten dat die goed genoeg was en kreeg ik mijn droom helm. Twee jaar later zat ik nog steeds in de roze fase. Maar er kwamen al meer dames motork leren en ook steeds meer met roze. Ik wilde super graag motor laarzen met hak  en het liefst met roze tintje. Op een zondag middag toen we voor mijn moeder in een motorzaak waren kwam ik super leuke laarzen tegen. Na lang nadenken hebben we ze toch maar besteld en had ik Van Bering prachtige laarzen.  Dat zelfde jaar waren we in Duitsland op vakantie toen we de Louise in liepen en ik tegen een witte met roze motorjas aanliep. Hij was in mijn maat en nog eens afgeprijsd ook, z’n kans liet ik niet liggen en kocht de jas. 

 

Tussendoor waren we ook een keer bij de Motor Outlet Breda waar ik leren pakken altijd heel mooi vond. Mijn ouders zaten een keer tussen een rek door te struinen en vonden een zilver/zwart MQP leren pak in mijn maat. Ik vond hem heel gaaf en ging hem passen. Hij was nog lichtjes aan de grote kant maar dat zou binnen een jaar wel goed zitten. Wat was z’n pak zwaar! Ik besloot het motorpak te kopen en enkele jaren later is het nog steeds mijn motorpak. Ondanks dat hij nu toch wel op aan het gaan is en toe aan vervanging. 

 

Ik werd 18 jaar en mijn roze helm was toch wel toe aan  vervanging. Maar wat een drama helmen passen. We waren bij Ten kate toen ik ongeveer alle helmen op mijn hoofd had gehad. Uiteindelijk vond ik een SBK helm van Nolan die ik heel vet vind en heel goed zat. Het prijskaartje was alleen een beetje ver buiten mijn budget. Na een poosje nagedacht heb ik de helm toch gekocht. Waarschijnlijk had ik de helm over vier jaar nog, en inderdaad de helm heb ik nog steeds. Mijn vizier is wel twee keer vervangen. De ene keer was die kapot en de andere wilde ik perse een spiegel vizier er op hebben. 

Toen ik 20 was besloot ik dat al het roze toch maar is vervangen moest worden door “stoer”.  Op een dinsdagmiddag was ik met mijn moeder op pad en gingen we even langs Motoport. Even voor je verbeelding had ik een mini rokje aan met hoge laarzen met kneiter hoge hakken, en altijd opgetut. En dat “meisje” kwam is ff nieuwe stoere grove motorlaarzen halen. Zelf heb ik dit nooit door gehad maar mijn moeder zei dit later. Best vreemd gezicht voor die verkoper dat een barbiepopje voor “stoere” laarzen komt. Maar uiteindelijk vond ik de perfecte laarzen van Alpinestars en ben daar tot op heden nog steeds super blij mee!

 

Nu gaat eigenlijk de zoektocht weer verder maar die gaat nog wel even duren. Het liefst zou ik nu gelijk een helm en pak in combinatie kopen. Ik wacht denk ik nog één a twee jaar en dan is alles “versleten” en koop ik alles nieuw. In mijn hoofd heb ik al een hele vette combinatie. Dus wie weet gaat het toch sneller en zie je me binnenkort in iets nieuws!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.