Rondje Europa, Check!

Al vanaf kleins af aan ga ik met mijn ouders op de motor op vakantie. de eerste paar keer was dat in Nederland omdat ik echt nog een klein guppie was. Maar toen mijn zus en ik wat ouder waren besloten mijn ouders Europa te gaan ontdekken. En wat ben ik dankbaar tot de dag van vandaag dat wij samen al die mooie dingen hebben beleefd. 

 

Onze vakantie bestond meestal uit drie weken. In die drie weken reden we ook echt van bestemming tot bestemming. De motor bepakt en de aanhangers erachter. Mijn vader rijdend op de solo motor en mijn moeder met het zijspan. We verbleven de gehele vakantie op diverse campings. Gemiddeld bleven we twee nachten staan en reden we daarna weer door naar het volgende punt. Mijn ouders zorgde dat we altijd wel een camping hadden met zwembad, zwemmeer of speeltuin zodat we altijd even konden afkoelen na een warme rit op de motor of om kleine Jelita even uit te laten in de speeltuin. Omdat we al in diverse landden zijn geweest beleef je nog een wat. Over het algemeen waren alle campings in alle landden goed. Het belangrijkste is dat het sanitair gewoon schoon moet zijn en niet zo als we een keer in Polen hadden dat er bloedvlekken vol over de douches zaten. Dat was een rondje omkeren en ik word wel schoon in het zwembad, gadver wat was dat ranzig!

Onze vakanties waren altijd best intensief. we reden altijd van punt naar punt en alles binnendoor zodat we ook veel zagen van de omgeving. Het is heel anders dan je met de auto dezelfde vakantie zou doen. Op de motor is het een heel ander avontuur. Hoe ik dat gevoel het beste kan omschrijven weet ik niet zo goed. Ik heb er meerdere keren over nagedacht om het te om schrijven maar dat lukt niet. Je moet het voelen. De motor rijders onder ons kennen dat wel. Genietend van het zonnetje in je helm, het mooie landschap en het buitenlands talige gebrabbel op de achtergrond, dat is pas vakantie.

Tussen het rijden door deden we nog van allerlei leuke dingen. Zo bezochten we vaak de hoofdstad van het land waar we waren. Dagje cultuur snuiven en een dagje shoppen. Of we bezochten een dierentuin zoals in Tsjechië en Zweden. Is wel een gek gezicht hoor als je voor een Eland staat. Ik ben al klein maar dan helemaal. We deden van alles tijdens de vakanties. Verschillend in welk land we waren deden we van allerlei dingen. Vervelen deden we nooit. 

Mijn zus en ik waren samen ook een stelletje avonturiers hoor. Altijd samen op verkenning op de campings, samen sochtends broodjes halen, samen met de barbies spelen of toen we ouder werden samen de winkelstraat in. Het was wel even een ander verhaal toen Gitana vertelde dat ze niet meer mee op vakantie ging. Toen moest ik alleen op pad. De eerste paar dagen had ik daar wel moeite mee. We waren op vakantie met zijn drieën in Groot-Brittannië en Ierland. Maar ik had niks te klagen want mijn ouders deden genoeg met mij waardoor ik het onwijs naar mijn zin had. En anders een keertje alleen het dorp inlopen en rondje Primark doen, ik deed gewoon voor twee winkelen, hahaha oeps. 

Elke vakantie was uniek, een nieuwe ervaring en mooi maar waar zijn we dan eigenlijk allemaal geweest?
We zijn in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, Hongarije, Italië
België, Groot - Brittannië, Ierland, Frankrijk en Luxemburg geweest op de motor.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.