On The Road

Het is donderdagavond wanneer de kriebels komen om weer met Brutus een rondje te gaan rijden. Helaas kan ik mijn motor niet aan huis kwijt of in onze woonstad. Daarom staat hij 30 kilometer verderop in de stalling bij de motoren van mijn ouders. Als het een paar dagen of weken mooi weer blijft staat hij onder een hoes in de tuin en bij slecht weer gaat hij terug naar de stalling. Ik open de garagedeur en daar staat hij me weer aan te staren. Elke keer weer denk ik wauw, wat ben je toch een pareltje. Ik rij hem de garage uit en 8 van de 10 keer start hij. Soms vind hij het niet leuk en is de accu plat, helaas is die nu overleden. Maar niet getreurd want mijn super vader heeft al een nieuwe besteld! Dit is ook de reden dat ik niet meer alleen om mijn motor ga. Je kunt een motor namelijk niet in je eentje aanduwen. Ik ben sowieso absoluut geen ster in het wegrijden terwijl mijn vriend als een gek de motor aan het aanduwen is. Maar dit keer startte hij gelukkig perfect. Terwijl Brutus aan het warmlopen is trek ik mijn motorpak aan en maak mij klaar om hem weer naar huis te brengen. Meestal is het al later op de avond als we hem gaan halen. Lekker tourtje doen zit er dan niet echt in. Jammer genoeg heeft Stuut ( mijn lieve mannetje) zijn motor rijbewijs nog niet. Hij motiveert me gelukkig veel om te gaan rijden. Soms gaat hij ook mee achter me aan met de auto om stiekem ook nog een paar foto’s te maken. Achterop bij mij zit er niet in, wat een vertrouwen in zijn vrouw he, hihihihi ( sorry schat) Hij is zelf wel van plan zijn motorrijbewijs te gaan halen maar het zit er op dit moment nog even niet in. Mijn kleine droom is nog wel om samen op motor vakantie te gaan naar Oostenrijk of de Dolomieten in Italië. Zo mooi en leuk al die motorhotels af gaan en vol genieten van de bochten, het weer en het samen zijn. Maar we moeten nog even blijven dromen. 

Meestal als ik een rondje ga rijden vraag ik of iemand met me mee gaat. Met meerden een rondje rijden blijft toch altijd wel leuker. Soms als ik het druk heb en gewoon even een “zen” momentje nodig heb pak ik de motor ook zelf. Vooral tijdens die rare Corona tijd vond ik het heerlijk. Al die stilte op de wegen en gewoon af en toe hem is even flink open kunnen trekken. Beetje langzaam het vertrouwen weer terug winnen na de valpartij van vorig jaar en geen opgefokt gevoel. Nieuwe banden doet ook een wonder. Als we met meerdere rijden is het helemaal prima, ik rijd mijn eigen tempo. Gaat het te hard ,dan “veel succes ik zie je wel een keer”. Ga je te langzaam dan merk je dat vanzelf zodra ik je voorbij kom. Het is meestal ook een momentopname van mijzelf. Ben ik hieperdepieper dan scheuren we hem vaak lekker door. Zeker als er dan een lekker hardcore nummertje door mn headset gaat. Ben ik in de “zen modus” dan heb ik geen muziek op en ben ik lekker op het gemakje aan het rijden om mijn hoofd leeg te maken. 

Het lekkerste vind ik het wel om s avonds even een rondje Walcheren te rijden of langs het Veerse meer te rijden. Afgelopen zondag hebben we een rondje Schouwen-Duiveland gedaan maar wat een drukte in Renesse en Burgh-Haamstede. Lijkt de Spaanse costa wel!

Ik ben momenteel aan het zoeken naar veel diverse routes die ik graag nog een keer wil rijden. Ik heb een app gedownload en misschien moet ik zelf maar is leuke routes gaan bedenken en rijden. De GoPro op, dit keer wel hoog genoeg. Vorig week had ik hem zo raar zitten dan het beeld niet meer was dan mijn tank. Eeuwig zonden want het had een paar mooie exemplaren opgeleverd en een klein slappe lach moment denk ik zo maar. Maar ook dat staat nog op mijn verlanglijstje een nieuwe GoPro die ik vast kan maken aan mijn motor. Misschien ook wel eentje waarbij ik is een keer een vlog kan maken. Zou je mijn vlog bekijken?

Ik heb het op het moment helaas behoorlijk druk waardoor al mijn energie momenteel naar mijn werk gaat. Ik hoop heel snel weer vol energie te gaan bloggen en vol met nieuwe ideeën en verhalen te komen. Heb je zelf een leuk verhaal over jezelf? Stuur je verhaal naar mij op en dan ga ik hem met alle liefde delen! Je kan hem sturen naar info@jelliontheroad.nl.

 

𝕋𝕠π•₯ π•€π•Ÿπ•–π• 𝕨𝕖𝕖𝕣!

-𝕩𝕩𝕩-


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Black.lion750
3 jaar geleden

weer eeb leuke blogπŸ‘Œ
Echter is het aanduwe van een motor prima alleen te doen ( helaas ervaring ermee ) haha.