Britisch SuperBike

We staan te springen want mijn vader en ik zijn weer onderweg naar Assen voor ons jaarlijkse uitje “de british superbike “ De rustige wegen en opkomende zon s ochtends om 6 uur is een goede start van de dag. We vertrekken altijd vroeg in de ochtend omdat we nog een redelijk stuk moeten rijden van ons huis naar Assen. Mijn vader en ik proberen er altijd rond een uurtje of 8 uur te zijn. We parkeren onze auto dan en wandelen samen richting de paddock. Heerlijk die ochtend zon en het gezoem van motoren om ons heen. Altijd leuk om commentaar te geven of pareltjes te spotten. We lopen onder door de tunnel naar het restaurant. We gaan onze dag op het circuit eerst beginnen met een goed stevig ontbijt!

Witte bonen in tomatensaus met worstjes, spek en geroosterd brood. Dat noem ik nog is een goede bodem. Om half 9 beginnen de eerste warming up rondes. We lopen naar de tribune aan de andere kant van het circuit om daar een lekker plekje in de zon uit zoeken om de eerste races te kunnen zien. Na één of twee races gaan we een kijkje nemen bij de standjes. We kunnen het nooit laten om een aandenken te kopen. Daarna gaan we terug naar een ander plekje op de tribune om de andere races te kijken. Na deze races wordt het tijd om een broodje kroket te halen. Altijd lekker. Na het eten gaan we een rondje lopen door de paddock en gaan we weer naar een andere tribune om de rest van de races te kijken. Rond een uurtje of 3 zijn we het toch wel beu en besluiten we terug te gaan richting huis.

In Nunspeet stoppen we even om een hapje te eten. We belandde  in een grillhouse waar we spareribs bestelde, nomnomnom. Mijn vader en ik zijn super rozig en voldaan als we weer terug de auto instappen naar huis. Was weer een mooie Britisch Super Bike. 

Dit jaarlijkse uitje is een aantal jaar geleden begonnen. We hadden via de Gamma tickets gekocht voor de Gamma Racing Day. We besloten samen met het gezin en opa naar Assen te gaan. We hebben een onwijs leuke dag gehad toen. 

Het was 2015 toen we die dag naar de Gamma racing Day gingen. Mijn ouders waren al in Assen en ik zou met mijn opa naar Assen rijden in de ochtend. Toen we elkaar ontmoet hadden op het circuit hebben we van alles gekeken. En wat een lol hadden we. Opa had zijn gehoor apparaten niet bepaald nodig tijdens de races van oude formule 1 wagens.

 

S Middags liepen we samen een rondje door de paddock toen we langs een tentje liepen die uit dezelfde woonplaats kwam als ons. Ik liep er samen met mijn vader heen om is een kijkje en een praatje te maken. Johan Fredriks was een Dutch superbike coureur.  We raakte aan de praat, ook na de Gamma Racing Day. Johan nodigde ons uit om mee te gaan naar de British superbike in 2016.  Ik kon mee als paraplu meisje. Dat had ik altijd als eens willen doen. Nog steeds trouwens, hihihi.  Maar helaas toen we weekend kaarten hadden gekocht en het hele weekend op het circuit zouden zijn ging zijn race niet door. De NK races gingen niet meer door. Hard balen dus. Maar desondanks hadden we onwijs gaaf weekend gehad. Mijn vader en ik besloten daarom het jaar daarop weer te gaan en is dat eigenlijk blijven hangen tot nu. Jammer genoeg moeten we hem dit jaar missen door het coronavirus.  Hopelijk kunnen we snel volgend jaar weer naar het circuit en genieten van de mooie races!  
«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.