De Ardennen

Het is 2017 en de maand juni als ik samen met mijn ouders op het punt sta te vertrekken naar de Ardennen. De motor vol met spullen, en ja alleen van mij. Deze zomer zou ik namelijk voor vier maanden stage gaan lopen op een camping. Ik had er heel veel zin in maar toch ook wel een lichte kriebel in mijn buik. In dat jaar had ik net twee maanden mijn rijbewijs en gelukkig had ik mijn Honda CBR 125 al klaar staan. 

De rit zou ongeveer 250 kilometer zijn.  Mijn eerste keer dat ik een langer stuk op de motor zou rijden. Gelukkig waren mijn ouders mee om me te assisteren en klein beetje te beschermen op de snelweg. Maar desondanks ik weinig vermogen had redde ik het prima! En gemiddeld reden we gewoon 110 km/h. Ik ben blij dat ik overwogen heb mijn motor toch mee te nemen. Ik zou d'r niet aan moeten denken om een hele zomer zonder me motor te moeten doen. Dat is toch ook eeuwig zonde! 

Na een goede reis kwamen we aan op de camping. Het was de tweede keer dat we hier kwamen. De eerste keer hebben we een weekend gekampeerd om te kijken of ik het wel wat vond om de rest van de zomer door te brengen. En zoals je wel raad was het geslaagd. Het was een mooie grote familiecamping midden in de Ardennen. Met een groot bos aansluitend en een schattig dorpje was er genoeg te doen. De camping bestond uit zo'n 500 plaatsen waarvan de meeste kampeerplekken zijn. Een zwembad en restaurant konden niet ontbreken aan de camping. Ik zou deze zomer receptie gaan draaien waar ik naar uit keek om te leren.  We werden warm verwelkomd door de campingeigenaren, die vonden het wel vet dat ik op de motor aan kwam. Na wat kennismaking konden we de spullen uitpakken. Daarna hebben we nog een hapje gegeten in het dorp en toen gingen mijn ouders naar huis. Toen had ik wel even een " slikmomentje". Uiteindelijk viel het wel mee want ik kon natuurlijk best gemakkelijk een paar keer heen en weer rijden naar Nederland. En dat heb ik dan ook gedaan. Meestal hadden we twee dagen vrij waardoor ik snel heen en weer kon. Ik heb het ook een keer gepresteerd om het is 1 dag te doen, s avonds om  8  uur rijden en nog geen 24 uur later terug naar huis. Soms vond ik het wel spannend om die stukken te rijden, vooral s avonds in het donker was niet echt mijn ding. Daarom beperkte ik mijn ritjes ook voor in het licht. Die zomer gebruikte ik mijn motor echt voor alles. Zonder mijn CBR was ik toch wel heel beperkt. 

Op dat moment had ik helaas nog geen tomtom op me motor. Ik reed met oortjes in en via mijn telefoon op Google maps. Handig was dit absoluut niet.  Daardoor heb ik vaak de toertochtjes overgeslagen. Veel te bang om toch te verdwalen en de omgeving kende ik totaal niet. Ik was ook de enige met een motor waardoor je ook niet samen even op pad zou gaan.  Toch heb ik het een paar keer geprobeerd hoor en wat een heerlijke omgeving was het. 

Samen met mijn huisgenootje waarbij ik in mocht wonen gingen samen vaak oppad. Libramont was een dorp verderop en eigenlijk niet goed bereikbaar met de scooter. Helaas hadden we ook geen auto dus moesten we wat anders verzinnen. Zo doende zijn we gaan oefenen met achterop rijden.

Bij ons huis voor op een polderweg hebben we geprobeerd achterop te rijden. Het ging vrij snel goed waardoor we snel konden gaan winkelen. In de loop van der tijd gingen we ook steeds verder en leerde ik het motor rijden steeds beter. 

Ik was ontzettend blij dat mijn beste vriendinnetje uit Nederland een weekend naar mij toe kwam. En omdat ik nu met iemand achterop durfde te rijden hadden we extra veel plezier. Ze stapte achter op en liet haar de omgeving zien waar ik de hele zomer geleefd heb.  Ons ritje stopte in Bouillon waar we even lekker uit eten zijn gegaan.  

 

Mijn stage zat er na 4,5 maand op en kon eindelijk weer naar mijn eigen slaapkamer, mijn nederlandse hagelslag en gewoon mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes om me heen. 

Ik heb een onwijs leuke en leerzame tijd gehad in Bertrix waar ik met een lach naar terug kijk.  Het motorrijden heb ik daar wel goed geleerd. In het halfjaar dat ik mijn rijbewijs had heb ik onwijs veel kilometers gereden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bart philippus
2 jaar geleden

Leuk verhaal weer 👍👍

Black.lion750
2 jaar geleden

leuk verhaal.. en tof dat je het gedaan heb. Dan kan je mij vast wel keertje de ardennen laten zien met de motor

Gr rob