Motortreffens

Het is 2002 toen we onderweg waren naar ons eerste motortreffen van de Goldwing Club. Mijn vader reed een Honda Goldwing solo en mijn moeder reed een goudkleurige Goldwing zijspan. Aan de motor zat een aanhanger waar de tent, stoelen en andere kampeerspullen in zaten. Want we zijn dan wel motorrijders maar kamperen doen we toch met een klein beetje luxe.

Ik vond treffens altijd ontzettend leuk. Ik en mijn zus kunnen zeker zeggen dat dat bij onze opvoeding hoort. Elk motortreffen was alsof je je hele grote familie weer terug zag. Eigenlijk was het dat ook, één grote motor familie. Een motortreffen moet je zien als een super grote camping met allemaal verschillende tenten en allemaal Goldwings. Van elke leeftijd is er wel iemand. Zo hadden wij altijd een groepje kinderen van onze leeftijd. 17 jaar later komen we nog steeds samen naar treffens , alleen komen we nu zelf rijdend het terrein op rijden. De Goldwing Treffen bestaat ongeveer uit zo’n 400 inschrijvingen. Hiermee bedoelen we dan dat er 400 motoren/tenten aanwezig zijn dat weekend. Een treffen begint meestal op donderdag en eindigt op de zondag. Motorrijders uit heel Europa komen naar zo’n treffen. Het leukste daarvan is dat overal in Europa die treffens zich ook afspelen. 

Mijn ouders, zus en ik gingen elke zomervakantie naar 2 of 3 verschillende landen waarvan minimaal 1 treffen per land mee zouden pakken. Ongeacht welk land zijn  de principes hetzelfde. Je komt aan op de donderdag met een warm welkom, je zet de tent op en doet een rondje lopen over het terrein om iedereen weer is te zien. S’avonds een drankje drinken in de feestzaal met een leuke live band of een feestelijke DJ. De zaterdagochtend wakker worden en een heerlijk kopje koffie voor je tent en daarna een gebakken eitje. Vaak worden na het ontbijt de motorpakken aangedaan en worden er toerritten gereden. Buiten om de georganiseerde activiteiten en faciliteiten is iedereen vrij om te doen en laten wat ze zelf willen. De ene gaat graag winkelen, de andere een tourrit rijden en weer iemand anders drinkt graag een biertje in het zonnetje voor de tent. Dat is er zo heerlijk aan. Je kan gaan en staan waar je wilt en met wie je wilt. S’avonds een hapje eten bij het foodplein. Bij de feesttent staan meestal een aantal kraampjes waar je een frietje, pizza of iets anders te eten kan halen. Heerlijk als je zelf geen zin hebt om te koken, we hebben immers ook weekend. Na het eten weer met zijn allen naar de feesttent of onder de tarp buiten samen lekker mee swingen en zingen met lekkere hitjes. Op sommige Treffens van bepaalde landen hebben ze ook thema’s, bijvoorbeeld in Groot-Brittannië hadden ze een keer kerst als thema midden in augustus. Fantastisch toch om midden in augustus “all I want for Christmas” mee te blèren? 

Dit is meestal de avond die tot wat dieper in de nacht door gaat. Het is gezellig, de biertjes beginnen hun werk te doen en lallend gaan we naar de tent, als we deze terug kunnen vinden tenminste (let op het gesnurk van je tent buren, zo kan je je tent terug vinden) Zaterdagochtend op het gemakje wakker worden en op de dag zelf weer bekijken waar we zin in hebben. Vaak is dat s'middags toch wel een rondje rijden hoor. Op de zaterdagavond wordt er vaak met een vriendengroepje aan een lange tafel de bbq aangestoken. Lekker op het gemakje met zijn alle eten en grapjes maken en lachen met elkaar. Ten slotte is het alweer de laatste avond van het weekend. Op de zaterdagavond is vaak de prijsuitreiking. Dit hebben ze toegevoegd aan de Treffens omdat het ontzettend leuk en soms ook een sport is om met zo veel mogelijk Goldwing Rijders uit je eigen land te komen naar zo’n weekend. Hoe de berekening dan wordt gemaakt is simpel. Ze pakken de afstand in kilometers van het meest centrale punt van het land x het aantal rijders uit dat land. Degene met de meeste kilometers wint en krijgt een mooie prijs mee naar huis. Na de prijsuitreiking is er meestal nog even feest maar tegen de nacht is het toch wel ver gedaan. De meeste mensen moeten de zondag weer een flinke rit terug naar huis rijden en kunnen de slaap goed gebruiken. De zondag ga je weer met een goed gevoel naar huis en kun je nog de rest van de dag nagenieten van weer een geslaagd weekend.

Door de jaren heen hebben we toch al veel dingen meegemaakt. Samen met mijn vriendinnetjes en de prinsessenkoffer uren spelen met de Barbies op een kleedje in de zon, met mijn vriendjes klimmen in de bomen of op avontuur in het “bos”( hier bedoelde we dan de 4 struiken en 1 boom mee), samen een sauna/zwembad van de voetbalkleedkamers maken tot een hele theatershow geven voor onze ouders en vrienden. In de puberteit begonnen er een paar relaties uit ons vriendengroepje te ontstaan en na de puberteit kom je aan rijden op je eigen motor. Je grote motor familie vol trots laten zien dat jij er nu ook eindelijk bij hoort. En nu samen de passie op een andere manier deelt. Vroeger stonden we handje in handje en nu staan we motor aan motor. Eén woord: DANKBAAR 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.