Favorite Family

Als klein meisje ben ik samen met mijn zus opgegroeid met motoren. Mijn ouders zijn allebei vanaf jonge leeftijd fan van motoren. Ook zij wisten de passie te vinden en hem samen te delen. Tot op heden zijn ze nog steeds onafscheidelijk met de motor. Europa ontdekken kan voor hun niet lang genoeg duren. Er zijn nog zo veel plekjes waar ze niet geweest zijn. 

In deze blog vertel ik met alle liefde hun verhalen hoe zij begonnen zijn met het motor rijden. Hoe we samen deze passie hebben en welke speciale momenten we nu met het gezin koesteren. 

In 1982 is het bij mijn vader (Bart) begonnen met kriebelen. Hij was samen met een vriendin naar de Amsterdam RAI geweest waar hij de Suzuki GSX 400E zag staan. Hij was er meteen helemaal verzot van. In die tijd werkte mijn vader als bakker in de bakkerij en werkte veel. Hij woonde nog thuis waardoor hij snel kon sparen. Al snel had hij besloten naar Twee Wielers Melse in Goes te gaan om een splinter nieuwe motor te bestellen. Hij kocht de nieuwe Suzuki GSX 400E die hij had zien staan in Amsterdam. Nu de motor besteld was moest hij alleen zijn motorrijbewijs nog halen. Hij belde even later Rijschool de Paardekoper op om zich in te schrijven om zijn rijbewijs te gaan halen.

Op het moment dat hij geslaagd was voor zijn rijbewijs belde de motorzaak dat zijn nieuwe motor klaar stond voor hem. Deze timing was perfect!.

Na het genieten van de Suzuki GSX 400 E heeft hij de motor ingeruild voor een Honda CB750 KZ. Hier heeft hij een jaar mee gereden en hem toen weg gedaan. Voor deze CB750 KZ kwam een nieuwe Honda CB900 Bol d'or in de plaats. Hij was verzot op deze motor en besloot er meerdere te kopen en op te knappen. Nadat ze er goed uitzagen heeft mijn vader alle drie de Bol d'ors ingeruild voor een Honda CBR 1000F. Met deze motor heeft die jaren gereden tot hij wat anders wilde hebben. Hij besloot om voor een tourmotor te gaan, de Honda Goldwing 1100.

Maar na een jaar wilde hij toch weer een andere. Hij nam een kijkje en kocht een Goldwing 1200, deze beslissing was achteraf geen goede want hij vond de motor niks. Hij zwabberde in lange bochten, dat wil je natuurlijk niet hebben. Daarom ging de Goldwing 1200 weer te koop en kocht hij een nieuwere Goldwing, namelijk de Goldwing 1500. Deze motor was precies wat mijn vader zocht. Na vijf fijne jaren die hij met de Goldwing 1500 heeft gehad kon hij het niet laten om hem een upgrade te geven naar een Goldwing 1800. 

10 jaar later, 75000 mile veder heeft hij zijn witte pareltje verkocht en is er een nieuwere Goldwing 1800 voor in de plaats gekomen.
Zoals Brutus komt mijn vaders nieuwe Goldwing ook helemaal uit Engeland, oeps uit Wales. Nu nog steeds kan hij het niet laten om aan motoren te sleutelen. Daarom is hij bezig om een berg oldtimers op te knappen en weer te verkopen. Goldwings uit 1976 en 1977.
Dus voor de liefhebber, staat die straks te koop ;)

Mijn moeder ( Anita) heeft haar rijbewijs in 1990 gehaald. Haar eerste motor was een Suzuki GS 400 kickstarter. Maar omdat ze deze niet gestart kreeg heeft Bart (mijn vader) hem verkocht en een Suzuki GSX 400F gekocht. Daar heeft ze heerlijk op gereden totdat Bart haar motor heeft verkocht. Mijn moeder was daar niet zeer blij mee toen ze dat hoorde. Maar hij kreeg er meer voor dan dat hij er voor betaalt had en mijn vader heeft toen een nieuwe Honda 750 Bol d'or voor haar gekocht. Als goedmakertje om zo maar te zeggen.

Maar het probleem was dat de motor te zwaar was voor mijn moeder en ze met haar tenen net aan de grond kon. Na twee keer contact met de grond gehad te hebben hebben ze deze weer verkocht. Mijn moeder wilde graag wat lichter gaan rijden, en er kwam een Honda CB400N. Heerlijke motor was dat voor haar!

Maar toen kwamen mijn zus en ik op de wereld en wilde mijn ouders zijspan gaan rijden om toch de passie door te kunnen zetten. Dus gingen ze op zoek naar een zijspan.

Een Goldwing GL1200, Goud kleurig met een California zijspanbak. Daar hebben we heerlijk samen met het hele gezin mee door Europa gereden. Toen kwam er een Goldwing GL1500 Hechard zijspan in hun vizier... Deze was eerst bordeaux rood met bruin en lelijk geschilderd. Maar mijn vader heeft hem "Anita blauw" (koningsblauw) gelakt en ze was prachtig. Daar hebben we ook heel veel plezier aan beleefd.

Maar omdat mijn ouders erg veel rijden hebben ze besloten om aan het zijspan een nieuwere motor te bouwen. Van een 1988 overgegaan naar een 2000. Deze heeft mijn vader prachtig wit gelakt. Ook hier hebben we samen een schitterende tijd mee gehad. Heel veel kilometers door Europa en verschillende weekenden in Nederland mee gedaan. Maar in 2017 heeft mijn moeder haar zijspan verkocht omdat Gitana en ik allebei een eigen motor hebben.In 2019 heeft mijn moeder een Honda CMX500 REBEL gekocht. Even wennen na 17 jaar zijspan rijden maar het gaat steeds beter!

Mijn moeder heeft ontzettend veel plezier gehad in het rijden van de Goldwing  GL1500 zijspan Hechard. Maar ze droomt ondertussen weg van haar Honda CMX500 Rebel "een hele leuke(aparte) motor". Mijn vader rijd ondertussen ook op zijn droommotor zijn Goldwing 1800
(anniversary edition)  maar als "hebben motor" wilt hij stiekem nog heel graag een Ducatie 888 SP.

 

In 2001 zijn mijn ouders lid geworden van de Goldwing Club Holland voor de evenementen. De club organiseert altijd veel verschillende evenementen. Dat maakt het motorrijden natuurlijk nog extra aantrekkelijker. Dan komt de motor meer uit de schuur.
Want een "rondje rond de kerk" is ook maar een rondje.

Samen met het gezin hebben we heel veel verschillende motorvakanties gedaan door heel Europa. Elke vakantie was een topper. Mijn moeder denkt nog met veel plezier terug aan de motorvakanties naar Groot-Brittannië. 

In 2017 heeft mijn moeder samen met mijn vader een rondreis Duitsland/Polen/Litouwen/Letland/Estland/Finland/Zweden/Denemarken/Duitsland gereden op de motor. Wat een onwijs gave ervaring was.

Samen genieten ze van het motorrijden, ze voelen de vrijheid en genieten van de mooie natuur en omgeving. Elke plekje, elke rit is meer dan het koesteren waard.  

Ik was nieuwgierig naar de plek waar mijn ouders nog graag heen zouden willen gaan.

"We hebben al zo veel mooie plekken gezien maar er blijft altijd wat te ontdekken". Zo wil mijn moeder nog is heel graag naar Zweden terug en dan meer door de natuur rijden. En nog een keertje naar Zuid-Frankrijk. En mijn vader wilt nog graag een keer naar Turkije rijden en op de terugweg via Griekenland rijden. Een hele reis maar waarschijnlijk meer dan de moeite waard.

"Stil zitten zit er dus voorlopig nog niet in voor ons. Ik hoop dat we met zijn alle nog veel mooie avonturen mogen beleven. We leven namelijk maar een keer en dat moeten we extra goed benutten". 

" Bart en ik hebben ontzettend veel plezier gehad met de motors en het hele gezin op vakanties en heerlijke weekenden weg in Nederland of ergens anders. En nu genieten we van dat onze dochters allebei motor rijden".


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Frans Claeys
3 jaar geleden

Mooi verhaal. Echt mooi om te zien en vooral om te lezen hoe jullie een echt motor familie zijn. En dank voor het delen van jullie passie met andere volgers.