Welkom Brutus

Het is december 2018 en ik mag eindelijk de motor ophalen waar ik sinds 2016 al van droom. Toen ik de CBR 500 uit 2016 in de kleuren combinatie Graphite Black/Candy Energy Orange voor het eerst zag was ik gelijk verkocht. Ik zou en moest deze motor hebben wat een fantastisch ding!

Toen ik begon met mijn A2 motorrijbewijs kon de zoektocht naar dit pareltje beginnen. Vol enthousiasme begon ik het internet af te speuren naar MIJN motor. Al snel bleek dat dit niet zo eenvoudig was aangezien er bijna geen CBR 500's te koop stonden en al helemaal niet in de kleuren die ik zocht. Na een maand zoeken kwam mijn vader met het idee om eens in Engeland te zoeken die had in ditzelfde jaar namelijk zijn Goldwing 1800 (2016) uit Engeland geïmporteerd. Al snel bleek dat dit de juiste keuze was, waar in Nederland niks te koop stond stonden er hier een stuk meer en voor een aantrekkelijkere prijs ook nog! Na verschillende sites te hebben afgespeurd kwam ik hem eindelijk tegen mijn pareltje met nog geen 1300 mile op de teller. Ik was gelijk verkocht en moest en zou deze motor hebben ik heb gelijk een mailtje gestuurd naar de verkoper. En toen bleef het stil, dat was het dan de motor was al verkocht dacht ik bij mezelf tot ik een week later reactie kreeg HIJ WAS ER NOG!!

Na veel mailtjes over en weer gestuurd te hebben met video's besloten om hem te kopen. Nog even regelen dat we in één dag naar Engeland op en neer konden.

Het is zaterdag 8 december daar gingen we dan samen met mijn vader richting Ipswich vlak bij Londen om de motor op te halen. Het was 4 uur 's ochtens toen we vertrokken richting de boot in Calais. We waren in no-time bij de boot hierdoor konden we zelfs een boot eerder pakken dan we gepland hadden. We zaten rond half 8 op de boot tijd voor een echt stevig Engels ontbijt, heerlijk! Met volle buikjes vervolgende we onze trip naar Ipswich. Mijn vader en ik waren helemaal verbaasd toen we de boot afreden met een strak blauwe lucht en een stralend zonnetje. Ze wisten vast dat we kwamen. Hoe dichterbij we kwamen hoe drukker en zenuwachtiger ik werd. Toch best spannend een motor kopen vanaf wat foto's het was nou niet echt om de hoek.

Eenmaal de auto geparkeerd liepen samen naar binnen. De winkel stond vol met allerlei Kawasaki's, ik sprak een man aan die daar werkte met het verhaal dat we een motor kwamen halen. Ze waren in een lichte shock, de mannen daar hadden geen meid van 20 verwacht. Hierdoor werden we vol enthousiasme verder ontvangen. We kregen op z'n Engels een bakkie thee met een scheut melk (hoe kan het ook anders) en waren ze erg benieuwd waar we vandaan kwamen en hoe we hier beland waren. Ik was alleen erg afgeleid omdat ik graag de motor wilde zien en gelukkig zag de verkoper dat. De vriendelijke meneer haalde de motor tussen de andere vandaan zodat we hem goed konden bekijken. WAUW, hij is fantastisch, nog mooier dan in mijn dromen! Toen de motor buiten stond in de volle zon kreeg ik de glimlach helemaal niet meer van mijn gezicht af "HIJ GLITTERT". 

Ik was het gelukkigste meisje van de hele wereld.

Eenmaal op de aanhanger geladen kon de terug reis beginnen nog een kleine tussenstop bij de Tesco in Dover en daarna de boot op.

Ondertussen was het weer omgeslagen en maakte het de terug reis wat minder fijn door de hoge golven kon je nauwelijks een kopje koffie halen zonder heel de boot door te vliegen.

Eenmaal thuis stond mijn moeder ons al op te wachten want zij was natuurlijk ook super nieuwsgierig. Wat bruut vond ze hem. Mijn vader zei daarop, "wees maar trots op je Brutus". Zo is de naam Brutus blijven hangen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bart Philippus
3 jaar geleden

Machtig mooie machine
Past precies bij jou
Jullie lijken op elkaar 😉😉