Van uitstel komt geen afstel!

Een jaar geleden had ik veel contact met een jongen via social media. We deelde dezelfde passie namelijk motorrijden en raakte daardoor veel aan de praat.  We kwamen er achter dat wij eigenlijk niet zo ver van elkaar vandaan wonen. We hadden dan ook een plan verzonnen om samen is een rondje te gaan rijden. Het plan was in eerste instantie om langs de mooie in bloei staande tulpenvelden te gaan rijden.  We probeerden een jaar lang een poging te doen maar door omstandigheden is dat jammer genoeg niet gelukt.

 

Afgelopen augustus was het dan zo ver! We hebben de rit gepland. Helaas staan de tulpenvelden niet meer in bloei maar dat mocht de pret niet drukken. Van uitstel kwam deze keer gelukkig geen afstel. 

We hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten bij Motorport in Goes. Vanaf daar zouden we starten. Ik maakte de motor weer klaar voor een ritje en ik heb er eigenlijk heel veel zin in! Lekker rijden en het weer was best prima wel een beetje bewolkt.

Als ik bij Goes de snelweg af ga en ik richting Motorport rijd zie ik een groene Kawasaki mij tegemoet rijden. Is dat nou Leendert? Wat een timing zou dat zijn zeg. De motorrijder is heel enthousiast. Aha, dat is hem. We parkeren onze motoren en maken eigenlijk pas voor het eerst kennis in het echt. We hebben hele verhalen geklets en we zijn eigenlijk gewoon al vrienden geworden. Geen catfisch! ;) 

 

In het begin voelde het nog een beetje onwennig en ongemakkelijk maar na een paar minuutjes verdween dat gevoel. Het is eigenlijk alsof we elkaar al jaren kennen (is feitelijk ook een klein beetje). Na een half uur gaan we onze communicatie systemen proberen te koppelen. Dat ging ook niet helemaal vanzelf. Uiteindelijk is het ons toch gelukt en kunnen we elkaar horen!

 

Leendert heeft een ritje bedacht over Tholen en Goeree Overflakkee. We besluiten het eerste stukje tot Kapelle even over de snelweg te rijden om vervolgens vanaf daar een beetje over de provinciale wegen richting Tholen te rijden. Persoonlijk vind ik het stukje naar Tholen altijd erg leuk. Je rijdt dan over een soort dijk tussen de wateren in. Ondanks dat we op de motoren zitten is het erg gezellig. Leendert praat veel, heel veel. Lang leve communicatie systemen. We praten over van alles. En ik krijg tegelijk een rondtour van onze reisgids. Wat natuurlijk de sfeer tijdens het rijden alleen maar gezelliger maakt! Onderweg zouden we ook enkele stops maken om wat foto's te maken. We hebben immers herinneringen nodig.  De eerste stop is daarom ook bij het windmolenpark " Krammersluizen".   Na de windmolen stop rijden we van de ene kant naar de andere kant. Als ik al een beetje een richtingsgevoel had, was ik die nu kwijt. We gaan van de ene kant naar de andere kant. Of er logica inzat? Nee, volgens mij niet. Maakt het uit? Nee, zeker niet. Rijden is rijden. We stoppen nog een keer maar nu bij het Volkerak meer . Erg schattig. We maken tevens hier wat leuke foto's. Na deze stop is het tijd voor lunch want onze maagjes hebben een knaagje. 

We stoppen bij Zoet of Zout in Stellendam. Er leuk en makkelijke lunch stop. Het is erg behoorlijk druk voor op een dinsdag maar we hebben het geluk nog een tafeltje te bemachtigen. We nemen allebei een lekker 12 uurtje. Leendert is in alle gezelligheid nog steeds niet gestopt met praten. Ik moet er wel om lachen. Na de fijne lunch besluiten we verder te gaan rijden. De tijd begint een beetje te dringen want ik moest wel op tijd terug zijn in Vlissingen. Het was inmiddels ook al 15:00 uur. 

We rijden van Stellendam over de Brouwensdam waar we natuurlijk nog even moeten stoppen voor een ijsje ( heel vervelend). We rijden gewoon de provinciale wegen door richting Vlissingen. Bij Middelburg splitsen onze routes. Hij gaat richting Goes terug naar huis en ik afslag Vlissingen naar huis. We zwaaien enthousiast, tot later!

 

Ik moet zeggen dat ik erg relaxt gereden heb. In het begin is het altijd een beetje spannend hoe iemand zijn rijstijl is. Maar die van Leendert en mij lagen goed op één lijn.  En stiekem hebben we nog behoorlijke kilometers gemaakt. Leendert heeft deze middag 350 kilometer gereden. "Even rondje Zeeland". 

 

Het was een geslaagde en gezellige middag!

Op naar de volgende!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Bart Philippus
15 dagen geleden

Mooi ritje geweest
Geniet van het motorrijden en alles eromheen